Groep Smulders ziet weer perspectief

smulders

De Groep Smulders werft voorzichtig weer een aantal werknemers aan. Voor de site in Hoboken worden verscheidene bijkomende mensen gezocht. De Groep Smulders komt uit de WCO-procedure, de beschermingsprocedure als Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen. “Een langlopende contract met de Franse groep Eiffage geeft ons zuurstof”, zegt plant manager Carla Willems in Hoboken.

De Groep Smulders is gespecialiseerd in staalconstructies. De onderneming kwam enkele tijd terug in financiële moeilijkheden en diende de WCO-procedure aan te vragen. Sinds enkele tijd loopt het weer beter. De groep ziet weer licht aan het einde van de tunnel. “Maar we blijven erg voorzichtig”, zegt Carla Willems.

De Groep Smulders bestaat uit Smulders Projects Belgium in Hoboken, Smulders Projects Nederland, Iemants in Arendonk, Willems Staalconstructies in Balen en Spomasz in Polen. De groep spitst zich toe op staalconstructies en verwerkt in dit opzicht elk jaar zo’n 50.000 ton staal. Het bedrijf stelt 700 mensen tewerk, daarvan 40 in Hoboken. “We werken onderhand ook nog met 200 subcontractors”, zegt mevrouw Willems.

Het contract met Eiffage kan voor de Groep Smulders een flinke stap vooruit betekenen. Vooral dan voor Hoboken. Het langlopend order voorziet de bouw van stalen offshore constructies voor de gas- en de oliewinning op zee. Het gaat dus om vervolgbestellingen die een zekere continuïteit garanderen in Hoboken. “Wij zijn als bedrijf al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de bouw van stalen funderingspalen en torens voor de sector van de windenergie. We werken dan zowel on als offshore. Die groeimarkt biedt ons ongetwijfeld sterke groeiperspectieven.”

Artikel geschreven door Marc Balduyck op 25/6/2013 voor Made in Antwerpen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer nieuws